Els menjars de temporada a la plana d’Ulldecona

Return to all

La gastronomia de la comarca del Montsià és rica i variada, gràcies a la diversitat dels seus productes de temporada. Al restaurant El Caçador, situat a Ulldecona, ens enorgullim d’oferir plats que reflecteixen els sabors autèntics de cada estació. Descobriu amb nosaltres quins són els productes estrella de cada època de l’any i com els podeu incorporar la vostra cuina per crear una experiència gastronòmica única.

Viatge per les estacions de la cuina del Montsià 

Primavera, la renaixença dels sabors

Amb l’arribada de la primavera, la natura es desperta i la plana d’Ulldecona es vesteix de colors vius. Aquesta estació ens porta una gran varietat de verdures fresques com els espàrrecs, les carxofes i els pèsols. També és època de maduixes i cireres, que aporten dolçor i frescor als nostres plats.

En aquesta època de l’any, quan les nits encara són fresques i els migdies comença a fer caloreta et recomanen combinar plats freds i calents. Aprofita l’abundància de l’estació per crear plats com la crema de pèsols amb pernil, els espàrrecs a la brasa amb salsa romesco i les amanides de maduixes amb formatge de cabra. Aquestes opcions reflecteixen la frescor i vitalitat de la primavera, oferint al teu paladar una experiència única de menjar a Ulldecona.

Estiu, explosió de sabor i color

L’estiu a la plana d’Ulldecona és sinònim de calor i productes de l’hort. Els camps ens regalen tomàquets suculents, pebrots, albergínies i carabassons, així com fruites dolces com el meló i la síndria. A més, és el moment ideal per gaudir del peix i marisc fresc de les llotges de La Ràpita i Les Cases d’Alcanar.

Per l’estiu et proposem refrescants i plenes de sabor, com el gaspatxo de tomàquet, la samfaina d’albergínies i pebrots, i les sardines a la brasa amb llimona. Els postres també es poden amarar dels productes de temporada, com la fruita fresca, préssecs, prunes, peres o receptes més sofisticades com el sorbet de síndria, totes perfectes per combatre la calor. 

Tardor: riquesa i calidesa

La tardor arriba amb una paleta de colors càlids i una varietat de productes que ens preparen per a l’hivern. A la nostra terra, és temporada de bolets, carabasses, moniatos i castanyes. També és el moment de les fruites més dolces, el raïm, les figues i els caquis.

Els plats de tardor són reconfortants i plens de sabor. Us proposem guisats de bolets amb carn de xai, cremes de carabassa amb un toc de nou moscada i castanyes torrades. Per les postres uns pastissets de cabell d’àngel són ideals per gaudir en aquesta època de l’any. 

Hivern: confort i tradició

Amb l’hivern a la plana d’Ulldecona arriba la collita de l’oliva, és per això que es necessiten àpats forts i nutritius. Les verdures d’hivern són cols, bròquil i espinacs. També és l’època daurada dels cítrics locals, taronges i mandarines no poden faltar a la teva taula. La cuina al voltant de la llar de foc ens evoca antigues receptes de carns estofades i guisats al forn.

Amb el fred no pot faltar un plat d’olla, amb verdures de temporada, patata i porc. Les sopes d’all s’estan perdent i són una delícia molt fàcils de fer, igual que un bon plat d’espinacs o faves saltades quan són fresques al final de la temporada o coure una baldana a la vora del foc. Per postres, a Ulldecona no poden faltar ni les tortelles ni els periquillos.

Si vols tastar-ho tot i no perdre cap detall al restaurant El Caçador t’oferim l’oportunitat de degustar el millor de la nostra gastronomia local. Aquí trobaràs plats que capturen l’essència de cada estació, emprant els millors productes proximitat, de la plana d’Ulldecona i les muntanyes de la Sénia. Cada visita al nostre restaurant dels Valentins és una oportunitat de descobrir nous sabors i gaudir de la riquesa de la nostra terra. Us convidem a venir i experimentar-ho per vosaltres mateixos!